Ώρα για…..νύχια!

Φουρνάκια νυχιών, λάμπες Led – UV.

Τι είναι οι λάμπες UV για τα νύχια; Τι διαφορά έχουν οι LED από τις UV; Ποια τα υπέρ και τα κατά τους; Σε πόσους βαθμούς πρέπει να ψήσουμε τα νύχια μας στο φουρνάκι νυχιών; Με αυτό το αναλυτικό άρθρο θα σας απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που γίνονται στο καστάστημα της Idea Hellas που αφορούν τις λάμπες πολυμερισμού.

Λέξεις και Ορολογίες που χρησιμοποιούνται
Αναφέροντας τις έννοιες και τις ορολογίες που χρησιμοπούνται στο χώρο της ονυχοπλαστικής θα πρέπει να ξεχάσουμε τις λέξεις «φούρνος», «φουρνάκι» και «ψήσιμο». Τα νύχια και τα βερνίκια δεν ψήνονται ούτε μπαίνουν στο φούρνο. Οι σωστές λέξεις είναι «πολυμερισμός» και «συσκευή πολυμερισμού».

Ας δούμε όμως τους ορισμούς με την βοήθεια απο τους τεχνικούς μας στην ideahellas

Συσκευή Πολυμερισμού ή Φωτοπολυμερισμού: Είναι η συσκευή που βάζουμε τα νύχια για να πολυμεριστούν. Δεν είναι φούρνος καθώς δεν παράγει ζέστη. Οι λάμπες που έχει, παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία (UV) που είναι φως που βλέπουμε ένα μέρος του.

UV (Ulta Violet): UV είναι το είδος του φωτός που παράγει η συσκευή πολυμερισμού. UV δεν είναι η συσκευή, ούτε ο τύπος λάμπας ή πηγή φωτός. Όταν λέμε UV εννοούμε τον τύπο φωτός που είναι ένα μη ορατό φάσμα υπεριώδης ακτινοβολίας, μέρος της οποίας βρίσκεται και στο ηλιακό φως. Το φάσμα UV είναι μεγάλο και μετριέται σε νανόμετρα (nm). Το φάσμα των UV ξεκινάει από 10nm και φτάνει στα 400nm . Από 315nm έως 400nm είναι το φάσμα Α και είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Στις λάμπες νυχιών χρησιμοποιούμε μόνο φάσμα Α και μάλιστα συνήθως πάνω από 350nm που είναι εντελώς ακίνδυνο. Ενδεικτικά, για να κατανοήσουμε το πόσο ακίνδυνο είναι, το φάσμα Β είναι από 280nm έως 315nm και το φάσμα C είναι από 100nm έως 280nm. Το φάσμα C απορροφάται από το όζον στην ατμόσφαιρα και έτσι ο ήλιος δεν είναι βλαβερός για τον άνθρωπο.

LED: Είναι ο τύπος λαμπτήρων ή καλύτερα ο τύπος του εξαρτήματος που παράγει φως. Τα LED είναι «φωτεινή δίοδος». Δεν είναι ακριβώς λάμπα, αφού μία συστοιχία από LED μπορεί να δημιουργήσει μία λάμπα. Υπάρχουν λαμπτήρες που αποτελούνται από LED. Οι συσκευές «UV LED» στην ουσία είναι συσκευές που παράγουν UV ακτινοβολία μέσω λαμπτήρων LED ή μέσω διασκορπισμένων LED μέσα στο κέλυφος της συσκευής.

Φθορισμού (FL): Οι κλασικές λάμπες UV χρησιμοποιούν λάμπες φθορισμού (Fluorescent Lamp). Είναι οι λάμπες που περιέχουν ένα ευγενές αέριο που όταν τροφοδοτείται με ρεύμα παράγει φως. Οι κλασικές UV, είναι στην ουσία UV με λάμπες φθορισμού.

CCFL: Είναι νέες λάμπες φθορισμού (Cold Cathode Fluorescent Lamp) που λόγω του περιστρεφόμενου σχήματος έχουν μεγαλύτερο όγκο αερίου και παράγουν περισσότερα Watt.

Πολυμερισμός: Είναι η χημική διαδικασία κατά την οποία μικρά μόρια (μονομερή) συνενώνονται με άλλα και σχηματίζουν ένα πελώριο μόριο (μονομερή μακρομόρια ή πολυμερή). Φανταστείτε χιλιάδες ανθρώπους γατζομένους ο ένας πάνω στον άλλο, τόσο κοντά που να μη μπορεί να περάσει τίποτα άλλο, όπως αέρας, νερό ή άλλα χημικά στοιχεία. Για αυτό και εφόσον υπάρχει πολυμερισμένο προϊόν (βερνίκι, τζελ, ημιμόνιμο) δεν «περνάει» στο νύχι τίποτα. Ετσι, δε μπορεί να δημιουργηθεί χρωματισμός στο νύχι από το τζελ ή το ημιμόνιμο.

Φάσμα ορατού φωτός

 

 

 

 

 

Διαφορές λάμπας UV (κλασική φθορισμού) με λάμπα UV LED

Τα LED ενώ καταναλώνουν τα ίδια Watt παράγουν πολύ περισσότερη φωτεινή ενέργεια. Για αυτό και για το φωτισμό του χώρου πλέον χρησιμοποιούμε Led, που για να παράγουν την ίδια ένταση φωτός καταναλώνουν λιγότερα Watt.

Έτσι, εάν έχουμε 36 Watt σε UV λάμπα φθορισμού, έχουμε πολύ λιγότερη εκπεμπόμενη ενέργεια από ότι με 36 Watt LED UV. Για να το πετύχουν αυτό όμως, εκπέμπουν πιο συγκεντρωμένη ενέργεια (ως προς το φάσμα). Για αυτό και τα LED δεν πολυμερίζουν όλα τα υλικά, αφού έχουν πιο μικρό φάσμα από τις UV φθορισμού (FL ή CCFL).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΦΟΥΡΝΑΚΙ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ LED UV 24W

 

 

 

 

 

 

Επιπλέον αξίζει να  τονίσουμε ότι οι λάμπες LED βοηθούν στον γρήγορο πολυμερισμό και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις λάμπες φθορίου. Όμως, παρουσιάζουν και αρκετά μειονεκτήματα όπως ότι έχουν μεγάλο κόστος, εάν καούν δεν αλλάζουν, έχουν μικρότερο φάσμα- άρα μπορεί να μην πολυμερίζουν όλα τα υλικά, και λόγω της μεγαλύτερης παραγόμενης έντασης που εκπέμπουν μπορεί να έχει αίσθημα καύσου ο πελάτης λόγω του γρήγορου πολυμερισμού. Αυτό μπορεί να γίνει και σε φθορισμού με πολλά Watt ή σε CCFL με μεγάλη ένταση.

Γιατί οι λάμπες UV εξασθενούν?

Μια ερώτηση που μα γίνεται συχνά και φυσικά εμείς εδω στην ideahellas έχουμε την απάντηση

Οι λάμπες φθορισμού, μετά από αρκετή χρήση εξασθενούν. Αυτό συμβαίνει γιατί το ασθενές αέριο που περιέχουν διαρρέει ή εξασθενεί. Για αυτό και μαυρίζουν στις άκρες. Μπορεί μεν να παράγουν ορατό φως και να νομίζουμε ότι λειτουργούν, αλλά στη πραγματικότητα δεν παράγουν όλο το φάσμα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολυμερίζοντας μισά υλικά (μικρότερο φάσμα) ή πολύ πιο αργά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ποικιλία μοντέλων σε φουρνάκια νυχιών πατήστε εδώ.

Γρήγορη Παράδοση
Αποστέλουμε άμεσα
Δωρεάν Μεταφορικά
Σε παραγγελίες άνω των 100€
Ασφάλεια Πληρωμών
Πληρώστε με Αντικαταβολή, Πιστωτική Κάρτα ή Τραπεζική Κατάθεση
Επαγγελματική Υποστήριξη
Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε κάθε απορία
Ποιότητα και Εξοικονόμηση
Οι καλύτερες τιμές της αγοράς
Top
Το επιλεγμένο προϊόν προστέθηκε με επιτυχία